Men zegt dat ze een vierkoppig liefdeskind zijn van een onstopbare locomotief en een tamme regenboogforel. Zelf zeggen ze liever dat ze een organisme zijn dat anno 2014 materialiseerde uit de muzikale hartstocht van 4 buitengewone heren, wat sindsdien als een machine unieke klanken, ritmes en verhalen is gaan produceren. Zo vers als tuinkers zijn ze de muzikale wereld ingesprongen, en hebben ze geen enkele uitdaging afgeslagen. Samenwerken met andere artiesten en nieuwe stijlen uitproberen is het quatro niet schuchter om. De opzwepende, vrolijke en alsmaar evoluerende muziek bracht ze op kleine festivals en zelfs al op Parkpop. Heden ten dage heeft Loco/Motive met een breed repertoire de moed om eigen concerten te doen om zo hun klanken aan de wereld kenbaar te maken.
Lars
Vocals / Guitar

John Mayer, Jimi Hendrix, Joe Bonnamassa, Gary Clark Jr, Lars Molenaar. Als hij in een rijtje geplaatst zou willen worden, dan zou het deze zijn. Gewapend met dit doel, zijn passie voor muziek en zijn zes snarige kameraad, geeft hij alles voor de muziek én Loco Motive. Het gerucht deed de ronde dat hij eerder gitaar kon spelen dan praten, waar bovendien Fender en Gibson zijn eerste woordjes waren. Door al op jonge leeftijd het instrument te leren kennen, is hij in de loop der jaren ook zijn stem als instrument gaan leren gebruiken. Steeds weer wist Lars uit gebeurtenissen en herinneringen motivatie en inspiratie te halen, wat hij dan ook gepassioneerd mee brengt naar Loco/Motive.

Thijn
Guitar

Sinds jongs af aan heeft hij de pingel in de vingers. In zijn jonge jaren op de toetsen, en in zijn dertiende levensjaar op de snaren waar zijn hart al zijn hele leven naar verlangde. Op eigenzinnige wijze weet hij de snerpende klanken der gitaar meester te worden, met als grootste rolmodel Jimi Hendrix himself. Naast de gitaar heeft hij de breedte opgezocht binnen het snarenspectrum en bemachtigd hij de kunst van onder andere de ukelele en mandoline. Zoekend naar uitdagingen binnen de muziek bracht hem tot die drie mannen die ook een uitdaging zochten. En zo geschiede.

Matthijs
Drum

Geboren met een ritmegevoel waar je u tegen zegt, is Matthijs op vroege leeftijd begonnen met het ontdekken van ritmische instrumenten. In de brugklas, wanneer de drang naar ritme te groot werd, ontstond het idee een schoolband te beginnen. Met een oud verstoft drumstel in een klaslokaaltje is hij begonnen het drummen zich eigen te maken. Wanneer de band serieuzer werd was er de behoefte meer kennis op te doen en is hij begonnen met het volgen van drumlessen. Wanneer dit niet het tempo had waar hij op hoopte is hij zelfstandig op zijn zolderkamertje verder gaan leren. Na verschillende bezettingen van de schoolband, waar hij al die tijd samen met zijn bassende broer de ritmesectie voor zijn rekening nam, kwam het drummen vanwege studie op een lager pitje te staan. Wanneer Matthijs de drang naar muziek maken niet meer kon weerstaan is hij een samenwerking met een klasgenoot, Lars, aangegaan om en band samen te stellen genaamd Loco/Motive. En zo geschiede.

Jasper
Bass

Geboren met een 4 snarig monster vergroeid aan zijn lijf, sprong jasper een kwart eeuw geleden de wereld in. Met zijn swingende en ritmische basklanken veroverde hij zijn plaats in menig hoogmoedig amateur bandje. Het moment dat het quattro met de drie hagenezen materialiseerde uit de muzikale hartstocht van de 4, ontstond er een organisme dat als een machine unieke klanken, ritmes en verhalen ging produceren: Jasper de basser brengt sinsdien met de zware klanken de body aan de opzwepende muziek die onderbuikregione gevoeld kan worden.