Al dansend de tent uit rocken,
blazen de loco’s je volledig van je sokken.
Met melodieën die nog weken in je kop blijven hangen,
waarna je nergens anders meer naar kan verlangen.
De beat die je hartslag adopteert.
Dat is hoe Loco/Motive je bekeert.

 

Het op hun Haagse roots gebaseerde genre ‘danceable rock’ is een blend van funky riffs, 80s synthsounds en epische gitaarsolo’s op een bedje van opzwepende ritmes.

De vijf heren razen inmiddels zes lentes lang door menig drukbezochte podia in Nederland, waaronder het Zuiderstrandtheater, Parkpop, Paardcafé, de Vorstin en reisden mee met festival TREK. Om er maar een paar te noemen.

Hun tweede plaat ‘Voyage Of A Wave’ kwam tot stand met de bijdrages van producer Erik Schurman (bekend van The Handsome Poets) en Bullet Sound Studio’s. Dit leidde tot nominaties voor onder andere de Nobel Award Leiden en de Haagse Song van het Jaar. De drang om mensen te laten bewegen zorgt ervoor dat ze nog lang niet klaar zijn. Verwacht dit jaar veel nieuws te horen van Loco/Motive.

Lars - Vocals / Guitar

John Mayer, Jimi Hendrix, Joe Bonnamassa, Gary Clark Jr, Lars Molenaar. Als hij in een rijtje geplaatst zou willen worden, dan zou het deze zijn. Gewapend met dit doel, zijn passie voor muziek en zijn zes snarige kameraad, geeft hij alles voor de muziek én Loco/Motive. Het gerucht deed de ronde dat hij eerder gitaar kon spelen dan praten, waar bovendien Fender en Gibson zijn eerste woordjes waren. Door al op jonge leeftijd het instrument te leren kennen, is hij in de loop der jaren ook zijn stem als instrument gaan leren gebruiken. Steeds weer wist Lars uit gebeurtenissen en herinneringen motivatie en inspiratie te halen, wat hij dan ook gepassioneerd mee brengt naar Loco/Motive.

Thijn - Vocals / Guitar

Sinds jongs af aan heeft hij de pingel in de vingers. In zijn jonge jaren op de toetsen, en in zijn dertiende levensjaar op de snaren waar zijn hart al zijn hele leven naar verlangde. Op eigenzinnige wijze weet hij de snerpende klanken der gitaar meester te worden, met als grootste rolmodel Jimi Hendrix himself. Naast de gitaar heeft hij de breedte opgezocht binnen het snarenspectrum en bemachtigd hij de kunst van onder andere de ukelele en mandoline. Zoekend naar uitdagingen binnen de muziek bracht hem tot die drie mannen die ook een uitdaging zochten. En zo geschiede.

Jasper - Bass

Geboren met een 4 snarig monster vergroeid aan zijn lijf, sprong jasper een kwart eeuw geleden de wereld in. Met zijn swingende en ritmische basklanken veroverde hij zijn plaats in menig hoogmoedig amateur bandje. Het moment dat het quattro met de drie hagenezen materialiseerde uit de muzikale hartstocht van de 4, ontstond er een organisme dat als een machine unieke klanken, ritmes en verhalen ging produceren: Jasper de basser brengt sinsdien met de zware klanken de body aan de opzwepende muziek die onderbuikregione gevoeld kan worden.

Matthijs - Drum

Geboren met een ritmegevoel waar je u tegen zegt, is Matthijs op vroege leeftijd begonnen met het ontdekken van ritmische instrumenten. In de brugklas, wanneer de drang naar ritme te groot werd, ontstond het idee een schoolband te beginnen. Met een oud verstoft drumstel in een klaslokaaltje is hij begonnen het drummen zich eigen te maken. Wanneer de band serieuzer werd was er de behoefte meer kennis op te doen en is hij begonnen met het volgen van drumlessen. Wanneer dit niet het tempo had waar hij op hoopte is hij zelfstandig op zijn zolderkamertje verder gaan leren. Na verschillende bezettingen van de schoolband, waar hij al die tijd samen met zijn bassende broer de ritmesectie voor zijn rekening nam, kwam het drummen vanwege studie op een lager pitje te staan. Wanneer Matthijs de drang naar muziek maken niet meer kon weerstaan is hij een samenwerking met een klasgenoot, Lars, aangegaan om en band samen te stellen genaamd Loco/Motive. En zo geschiede.

Daan - Keys

Op jonge leeftijd swingde hij al op de gitaar, met grote inspiraties als de Red Hot Chili Peppers (John Frusciante). Al snel begon hij te componeren, zo begon ook de onderzoekstocht om verschillende andere instrumenten te beheersen waaronder de befaamde toetsen. Na een tijd solo muziek te hebben gecomponeerd en al enige keren on stage te zijn geweest, voelde deze muzikale jongeman toch de drang om zijn talenten met een groep te delen. En zo kwam hij bij Loco/Motive, waar hij al enige tijd bevriend mee was. Met zijn vingers dansend over de toetsen, zijn inspiratie en hevige orale klanken was hij het laatste puzzelstukje dat de groep compleet maakte. En zo geschiede.